Політолог розповів, чому Юнкер «так» поводився під час зустрічі з Зеленським
06.06.2019 09:57

Володимир Зеленський стоїть на плечах тієї зовнішньої політики, яка була проведена за часів президентства Порошенка. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів політолог, історик і публіцист Олександр Палій.

Коментуючи підсумки візиту новообраного президента України Володимира Зеленського в Брюссель, наш співрозмовник зазначає наступне: «Зеленський у Брюсселі виглядав як людина, яка не дуже добре розбирається в міжнародній політиці. Ну, тут нічого нового немає. З другого боку, він розуміє, що йому багато чого ще треба вчитися. Зеленський виглядав як людина, яка може розуміти тези, але ширшої зовнішньополітичної картини він не бачить. Що стосується поведінки Юнкера, то її можна охарактеризувати як дружню, товариську. Він зрозумів, що це свій парень, треба так і поводитися».

За словами експерта, «у Зеленського на сьогодні кращі умови, ніж були у Порошенка в 2014 році».

«Тоді Україні треба було завойовувати ту підтримку, яку вона вже зараз має. Тому можна сказати, що Зеленський просто стоїть на плечах тієї зовнішньої політики, яка була проведена за Порошенка. Зараз і двері Європи відкриті, і навіть ледь не зустріч з Трампом планується. А в 2014 році, навіть коли танки в'їжджали російські, ніхто це агресією не називав. Це була незрівнянно гірша ситуація. І дуже добре, що тоді на чолі у нас був більш досвідчений дипломат», - додає Олександр Палій.