«Токсичний» Рибалка терміново зібрався рятувати українські села
07.06.2019 20:30

«Токсичний» Рибалка терміново зібрався рятувати українські села Народний депутат від РПЛ Сергій Рибалка анонсував реформу українського села. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

Політик висловив занепокоєння з приводу того, що українські села зникають. На прикладі міста Синельникове Васильківського району Дніпропетровської області Рибалка розповів, що людям ніде працювати, і вони змушені їздити на роботу до Дніпра або Запоріжжя.

Тому Рибалка анонсував масштабну реформу українського села та заявив, що хоче розширити підтримку фермерських господарств, створити умови для відродження промисловості та розвитку аграрної сфери на селі.

Разом з тим, Рибалка констатував, що нині на Дніпропетровщині є населені пункти, у яких проживають всього від 1 до 20 жителів. Однак, жодним чином не обмовився, що до такого стану українські села «докотилися» як раз у період депутатської каденції самого Рибалки. Тобто, будучи при владі, будучи депутатським представником, власне, дніпропетровського регіону він цією проблемою протягом 5 років не переймався. Як і не переймався про роботу в селі та міграціє сільських мешканців закордон.

А тепер – коли почалися передвиборчі перегони – терміново розхвилювався про селян.

Нагадаємо, Рибалка не вперше висловлює турботу щодо жителів сіл Дніпропетровщини. У своєму попередньому дописі він, наприклад, писав про село Веселе. Обидва села (Веселе, Синельникове) входять до складу одномандатного виборчого округу №39 .

Цілком ймовірно, що радикал піде на наступні парламентські вибори по цьому мажоритарному округу, а тому вже зараз розпочав хвилю популістичних заяв та обіцянок.

Разом з тим, українські політологи сходяться на думці, що чергова депутатська каденція Рибалці не світить. Через свою токсичність, голослівність та наднизьку ефективність у Раді він немає підтримки у виборців. До того ж, РПЛ, до якої належить Рибалка, за прогнозами соціологів, не зможе подолати 5% на прийдешніх парламентських виборах.
“Токсичність” Рибалки багато в чому обмовляється кримінальним шлейфом його родинного бізнесу.

Зокрема, компанія батька радикала підозрюється у фінансуванні тероризму, шляхом збуту виробленої снекової продукції на окупованих територіях. У рамках кримінального провадження за цим фактом, одного з топ-менеджерів сімейної корпорації Рибалки вже, навіть, засудили.

Крім цього, робота Рибалки у парламенті не вирізняється жодними результатами. Навпаки, жодна з його законодавчих ініціатив протягом останніх 2-ох року так і не стала законом. Законопроекти радикала завжди критикуються професійною спільнотою, як “беззмістовні та популістські”.