Після Киви. Мороз розповів, що тепер буде з Соцпартією
10.06.2019 09:57

Після зміни міністра юстиції Соцпартія може знову стати єдиною структурою. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів український політик та громадський діяч, Голова Верховної Ради України у 1994–1998 та 2006–2007 роках Олександр Мороз.

За словами нашого співрозмовника, політичні міграції Іллі Киви, який склав повноваження голови Соціалістичної партії України і приєднався до команди Віктора Медведчука «Опозиційна платформа -«За Життя», не варті уваги.

«Я думаю, що при нинішній владі, коли зміниться керівник Міністерства юстиції, рішення Вищого адміністративного суду про необхідність реєстрації Соцпартії України на чолі з Миколою Садовим буде досягнуто. Якщо це буде так, тоді Соцпартія як суб'єкт зможе брати участь в наступних виборах. Я маю на увазі і місцеві вибори», - каже політик.

В той же час, зазначає Мороз, «в цьому складі парламенту вони не утримаються, тому що ведеться дуже багато всіляких спекуляцій». З іншого ж боку, додає політик, говорити про гарантію стабільності парламенту в можливості формування більшості теж не можна.

«Враховуючи всі обставини, ми подивимось, чи брати участь в цих виборах, чи ні. Я зараз кажу про партію, яку я очолюю. Після зміни міністра юстиції і відновлення функціонування Соцпартії в її первісному вигляді, я думаю, що ми все забезпечимо для того, щоб вона буле єдиною структурою», - резюмував співрозмовник видання.