Може бути ще гірше: політолог пояснив, на що може перетворитися український парламент
12.06.2019 09:09

Якщо сьогодні всі бажаючі підуть у політику, то ми отримаємо ще більше некомпетентний парламент, ніж є зараз. Про це в ексклюзивному коментарі кореспонденту інтернет-видання Новини України – From-UA розповів політолог, голова Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала.

За словами нашого співрозмовника, Верховна Рада - це вищий законодавчий орган країни, тому працювати там повинні професіонали.

«Політика - це така сама професія, як і інші. Цього треба навчатися. Треба мати досвід для того, щоб відповідати вибору, а також відповідні знання і досвід. Кожен має займатися своєю справою», - додає експерт.

В той же час, додає аналітик, бувають прецеденти, коли талановиті люди, які ніколи не займалися політикою, досягають певних успіхів у цій галузі.

«Але це не є загальне правило», - наголошує Віталій Бала.

«Подивіться на сьогоднішній парламент. Більше половини людей, які туди прийшли, ніколи не займалися політикою, і ми побачили, що реально це самий некомпетентний парламент. Тобто якщо всі ті, хто заявляє, підуть у політику, зроблять це, то я думаю, що ми отримаємо ще більше некомпетентний парламент, ніж є зараз», - додає співрозмовник видання.