Магда про вибори влітку: «80% готовності голосувати?.. Даруйте, це мало схоже на правду»
13.06.2019 08:46

Для суспільства було б краще, якщо б вибори відбулися восени. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів кандидат політичних наук, політичний експерт, журналіст Євген Магда.

Коментуючи заяву радниці з юридичних питань Громадянської мережі ОПОРА Ольги Коцюруби, яка повідомила, що дострокові парламентські вибори можуть не відбутися, якщо Конституційний Суд визнає неконституційними одразу 2 пункти указу президента Володимира Зеленського, наш співрозмовник зазначає наступне: «Прогнозувати рішення КС на сьогоднішній момент неможливо, тому що це некоректно і нереалістично. Все відбувається між суддями КС в дорадчій кімнаті. Але публічний розгляд цієї справи засвідчив те, що там є щонайменше прагнення чути юридичні аргументи на відповідні теми. І я не думаю, що позиція президента і його представників була дуже переконливою».

Таким чином, констатує експерт, сказати однозначно, що дострокові вибори буде скасовано, на сьогоднішній день не можна.

«Взагалі сама ситуація, коли президентський указ розглядається в КС, безпрецедентна, і думаю, що ми зіткнемося з тим, що будь-яке рішення потребуватиме подальших роз'яснень», - каже аналітик.

В той же час, додає експерт, з точки зору суспільних інтересів, краще було б, якщо б вибори відбулися восени.

«Влітку набагато нижча явка. Я бачив цифру в 80% готовності голосувати - даруйте, це мало схоже на правду, враховуючи те, що липень - це розпал сезону відпусток, канікул тощо. Тому я думаю, для суспільства було б краще, якщо б вибори відбулися восени», - додає Євген Магда.

Нагадаємо, лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко радить президенту Володимиру Зеленському не скасовувати свій указ про розпуск парламенту, навіть якщо Конституційний Суд визнає його неконституційним.