На Сумщині небезпечна комаха вбила людину
13.06.2019 18:03

На Сумщині 38-річний чоловік помер від укусу шершня.

Як повідомив співробітник відділу комунікації Головного управління Нацполіції в Сумській області Володимир Крупецьких, подія сталася 12 червня в районному центрі Буринь, пише УНИАН.

«Вчора в кареті «швидкої допомоги» помер 38-річний житель району. Його доставляли в лікарню після укусу шершня. Поліція з’ясовує обставини цієї події в рамках кримінального провадження, відкритого за ч.1 ст. 115 (вбивство) КК України. Тіло направлено в морг», – зазначив правоохоронець.

Як повідомлялось, в обласному управління охорони здоров’я, багато небезпечних комах, укуси яких можуть привести до летальних наслідків, пробуджуються з приходом спеки. Однією з них є шершень.

«Ці комахи живуть у густих старих лісах, але вони будують свої гнізда і на горищах будинків, господарських будівель чи інших споруд. Від одного укусу шершня вмерти не можна, його отрута мало чим відрізняється від отрути оси. Проте, якщо у людини є алергія на укуси комах, то навіть один шершень становить смертельну небезпеку», – йдеться у повідомленні.

На місці події працювала слідчо-оперативна група. Остаточну причину смерті чоловіка буде встановлено після відповідних експертиз.