Політолог про звільнення генпрокурора: Коломойський дав зрозуміти, що Луценко не такий вже й поганий
14.06.2019 08:58

Президент Зеленський наголошує, що Луценко має піти у відставку, але прізвище нового генерального прокурора ми так і не почули. Про це в ексклюзивному коментарі кореспонденту інтернет-видання Новини України – From-UA розповів політичний експерт, директор Школи відповідальної політики Андрій Юсов.

За словами нашого співрозмовника, скоріш за все, генпрокурор України Юрій Луценко піде у відставку після парламентських виборів.

«Це напевно станеться після формування нової парламентської коаліції. Автоматично обрання нового президента не означає відставки генерального прокурора, хоча дійсно президент може ініціювати це питання перед ВР. Інше питання, чи підтримає його парламент і, звичайно, самі дії генерального прокурора», - пояснює експерт.

За словами аналітика, звільнення генпрокурора - це не питання особистого рішення президента чи навіть лише голосування у ВР, це питання суспільної довіри.

«З одного боку, ми бачимо позицію Луценка, який спочатку казав, що збирається йти, а потім передумав. Ще й Коломойський дав зрозуміти, що Луценко не такий вже й поганий і з ним можна працювати. Я думаю, що це також один з аргументів, чому ця історія продовжується до сьогодні», - каже Андрій Юсов.

До того ж, додає експерт, президент Зеленський наголошує, що Луценко має піти у відставку, але прізвище нового генерального прокурора ми так і не почули.

«Це насправді дуже важливе питання, бо перш, ніж відпускати старого - зрозуміло, що Луценко має піти, до нього маса питань, - суспільство має право розуміти, кого бачать на цій посаді президент і кого може підтримати чи не підтримати ВР. І от прізвище нового генпрокурора ми маємо почути», - резюмував співрозмовник видання.