Запуск ринку електроенергії: експерт розповів, що задумав Гройсман
14.06.2019 09:21

Не виключено, що ринок електроенергії з липня буде запущений. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новости Украины – From-UA розповів український економіст, політолог, громадський діяч Андрій Новак.

Коментуючи заяву Андрія Геруса про те, що з 1 липня, відповідно до закону «Про ринок електроенергії», держава втрачає можливість здійснювати регулювання виробників електроенергії, і такі компанії, як ДТЕК, отримають право на свій розсуд впливати на ціни для населення, наш співрозмовник зазначає наступне: «Сьогодні запуск так званого ринку електроенергії з 1 липня стоїть під питанням, і це, перш за все, пов'язано з тим, що ми маємо нового президента і ймовірні дострокові парламентські вибори, за результатами яких буде формуватися нова коаліція в парламенті, яка буде формувати новий уряд. Таким чином ми попали в ситуацію, коли діючий уряд вже фактично колишній, всі у статусі виконуючих обов'язки».

Але, додає експерт, варто також звернути увагу на політичний фактор.

«Діючий прем'єр оголосив про те, що його політична сила буде брати участь у парламентських виборах, і не виключено, що в якості елементів передвиборчої агітації він захоче використовувати саме запуск ринку електроенергії з 1 липня. Тому не виключено, що діючий уряд все-такі доб'ється того, що ринок електроенергії з липня буде запущений», - прогнозує співрозмовник видання.