ЗМІ: Організатори «сітки Порошенка» зареєстрували клона Зе-Кандидату по 95 округу
14.06.2019 14:13

13 червня ЦВК зареєструвала кандидатом по 95 округу (Київська область) киянина та самовисуванця Горобця Дмитра Івановича, який працює віце-президентом благодійного фонду “Слуга народу”. Раніше ЗМІ повідомляли, що від партії “Слуга народу” по 95 округу може піти Олександр Горобець, стверджує Інтернет-видання Відкрита Україна.

На сайті Центральної виборчої комісії оприлюднено програму Горобця Дмитра Івановича. Проаналізувавши властивості word-файлу, в якому опублікована програма Дмитра Горобця, журналісти виявили, що він виготовлений користувачем «Києво-Святошинська РДА». По цьому ж 95 округу балотується голова Києво-Святошинської РДА Мирослава Смірнова.

Під час президентської кампанії, за даними журналістського розслідування Олександра Дубінського, саме Мирослава Смірнова була організатором сітки Петра Порошенка по 95 округу по скупці голосів виборців. За даними журналіста Дубінського, за скупку голосів Смірнова отримувала від 2000 до 4000 тисяч доларів.

Як повідомляв інший журналіст Євген Куксін, Смірнова за 4 роки керівництва районом збільшила розмір відкатів до 40% за право виконувати роботи по районних тендерах. В результаті розкрадання бюджетних коштів, у місті Вишневе Київської області обвалився дах спортивної школи.

Крім цього, Мирослава Смірнова незаконно використовувала районну програму “Турбота” для виділення матеріальної допомоги “від Порошенка” малозабезпеченим жителям Києво-Святошинського району, резюмує Відкрита Україна.