Як правильно обрати чашку?
14.06.2019 14:27

Вибір чашки залежить від того, якому напою ви надаєте перевагу та де збираєтесь використовувати посуд. Якщо ви прихильник еспресо, то достатньо невеликої керамічної чашечки об’ємом до 100 мл, а якщо любитель чаю, знадобиться кружка на 250-500 мл.

Кружка може стати гарним подарунком для близьких та колег. Сьогодні асортимент посуду настільки широкий, що обрати один-єдиний варіант доволі непросто. У той же час ви можете зробити подарунок на замовлення, надрукувати будь-який малюнок та знайти будь-яку форму.

Вибір кружки для подарунку

При покупці чашки звертайте увагу на її:

  • дизайн;
  • форму;
  • матеріал.

Для подарунку найважливіше значення має зовнішній вигляд. Посуд повинен виглядати ефектно та справляти враження на того, хто його отримує. Тому на перший план виходить саме декор. Кружку можна використовувати замість листівки — розмістити на ній свої побажання та привітання.

Оригінальний варіант — мотиваційні чашки з написами, які закликають бути щасливими, добрими, допомагати іншим. Існує безліч варіантів написів, тому подарунок можна обрати і для дитини, і для дорослого. Обирайте абстрактні написи, якщо ви не впевнені у вподобання того, что отримає подарунок.

Незважаючи на те, що подарункова чашка має бути красивою, не варто забувати й про практичність. Щоб кружку використовували за призначенням, вона має бути зручної форми. Звичайна кругла ємкість, в яку можна наливати будь-які гарячі та холодні напої, — універсальний варіант. Ручка має бути достатньо широкою та зручною для пальців дорослої людини.

Щодо матеріалу, основні вимоги — міцність та безпечність. Підходять кераміка та скло. Вони витримують низькі та високі температури, вплив засобів для чищення та активне використання, мають невелику вартість. Крім того, на скляні та керамічні вироби можна нанести будь-який малюнок.

Чашка для щоденного використання

Кружка, якою ви користуєтесь протягом дня, має бути:

  • зручною;
  • міцною;
  • місткою.

Вимоги до посуду, який використовується вдома та в офісі, однакові. Кружка з широким дном буде надійно стояти на столі та не перекинеться від подуву вітру чи поштовху. Широка ручка дозволить міцно взяти посуд та тримати його в руці стільки, скільки знадобиться.

Якщо чашка буде універсальною для гарячих та холодних напоїв, то її місткість має бути від 250 мл. Моделі на 500 мл та більше будуть надто важкими та громіздкими, їх важко втримати в руці, а напій може охолонути.