Спонсор партії Тимошенко сепаратист Сергій Коровченко погрожує убивством відомому чернігівському блогеру Стаху, - ЗМІ
15.06.2019 15:57

У Прилуках – черговий скандал. Відомий блогер із Чернігова Ігор Стах, який досліджував корупційні зв’язки місцевої політичної тусовки, отримав погрози життю. Про це повідомляє Інтернет-видання Відкрита Україна.

Він наголошує, що загалом за кілька днів отримав чотири таких погрози. Відтак, він резонно зважив, що цього достатньо, аби зробити офіційне звернення у поліцію. Наразі він написав відповідну заяву, де вказав мотиви, через які його обіцяють позбавити життя місцеві прибічники Тимошенко.

Він наголосив, що йому особисто погрожував такий собі мешканець Прилук Сергій Головня, мовляв: ти перейшов дорогу одній важливій особі, а тому забирайся геть із міста.«Єдина важлива особа, якій я міг перейти дорогу, це – Віта Солорєва, кума та бізнес-партнер народного депутата від «Батьківщини» В.Дубіля, депутат Чернігівської облради», - зауважив Стах. Сам Сергій Головня прославився у мережі тим, що був заснятий на відео, як під фізичним примусом невідомої особи стояв на колінах перед цією Вітою Солорівою і просив прощення за свою активну поведінку.

За Вітою, на думку блогера, маячить інша фігура, яка реально здатна реалізувати такі погрози. Ідеться про Сергія Коровченка – колишнього міністра юстиції АР Крим, який займався земельними питаннями Януковича на південному узбережжі півострова. Той «прославився» ще й тим, що був помічником одіозного Портнова, здавав окупантам Крим, а його персону поважно обговорювали Затулін і Глазьєв, які курували захоплення півострова.

Коровченко балотується в окрузі №210, який охоплює Прилуки, і його відверто дратують спроби журналістів та блогерів, серед яких Стах, досліджувати темні масні плями його біографії.

Аби усвідомити вагу Коровченка, варто згадати висловлювання лідера обласного осередку Батьківщини і одного з фінансистів цієї партії В.Дубіля про те, що «наш головний спонсор – Сергій Коровченко».

«Звідки у ного гроші свята, майданчики, подарунки, рекламу… Чому сам Дубіль називає його своїм головним спонсором? Це якби Рокфелер когось своїм спонсором назвав, звісно, з поправкою на масштаб особистостей. Пан робив скромним клерком, помічником депутата та хай, навіть, міністром юстиції Криму – не такі там чумові гроші платили. Потім його хвалять радники Путіна, потім анексія Криму, Коровченко звільняється і одразу доларовий мільйонер», - наголошує у блозі Ігор Стах.

До речі, нещодавно схожу історію озвучив інший журналіст – Іван Жеведь, який отримав погрози та матюкливі СМС саме з телефону Воровченка. Причиною цього стала його публікація про те, що скандальний кримський сепаратист виплив у партії Тимошенко. Жеведь, до речі, так само звертався за захистом до правоохоронних органів.

Відтак, виглядає, що прилуцькі тимошенківці традиційно діють, як організоване угруповання, із приманними їм усіма бандитськими характеристиками. Мета -залишитись ще на 5 років при владі, продовжувати пилити бюджет та росподіляти фінансові потоки.