Московська церква вирішила гидити біля пам’ятника загиблим українським бійцям
18.06.2019 16:17

На Чигиринщині московська церква продовжує саботувати пам'ятник полеглим на Донбасі воїнам. Повідомлення такого змісту з'явилося на сторінці 93-ї ОМБр Холодний Яр у "Фейсбуці", пише ПРО ВСЕ.

"Якщо раніше московська церква, в особі ігумені Мотронинського монастиря, гидила нам словесно та подекуди бюрократично, то тепер же гидення набуло цілком матеріального характеру, - йдеться у повідомленні. - Справа в тому, що ігуменя УПЦ МП наказала зливати каналізаційні нечистоти з монастиря у яр буквально поряд з меморіалом загиблим воїнам нашої бригади".

Відео цього акту поширив директор Медведівського краєзнавчого музею Bogdan Legonyak. У коментарі "Про все" останній розповів, що такий факт дісйно мав місце. Відео відзняв його товариш.

- Дійсно, це було недалеко від пам'ятного знаку загиблим воїнам, на території пам'ятки археології національного значення "Скіфське городище", що знаходиться у складі комплексної пам'ятки природи "Холодний яр", - розповів він. - У кущах край дороги зробили спеціальне місце, де зливали каналізаційні нечистоти із монастиря. Я не можу стверджувати, що місце для цього обрали саме там спеціально, але я і не можу заперечувати цього. Воно дійсно близько біля пам'ятника, тому боюся, що це могли зробити спеціально: "ось ви поставили пам'ятник - то отримуйте".

Зазначимо, що саме цей монастир виступав проти пам`ятного знаку українським бійцям ще на етапі його встановлення. Очевидно, це і має на увазі краєзнавець.

За його словами, до зйомки відео тракторист чітко говорив, що отримав таку вказівку від матушки, однак коли побачив камеру - відмовився надавати будь-яку іншу інформацію.

- Я теж сьогодні був на тому місці. Там чітко видно, що це робилося неодноразово, туди протоптана ціла дорога і видно калюжу, - додав Богдан Васильович.

Крім того, він додав, що були непоодинокими і факти, коли відходи із господарського двору монастиря потрапляли у Гайдамацький став, що знаходиться поруч.