Бердянських левенят відправили до Африки. І ось чому
18.06.2019 18:07

П’ятеро левенят із бердянського зоопарку «Сафарі» відправились вчора, 17 червня, у новий дім. Хижі кошенята будуть жити у Південній Африці, та, як сподіваються волонтери, допоможуть у відродженні популяції цього виду, пише BRD24.

4 дівчинки та 1 хлопчик народилися у парку «Сафарі» в минулому році. Про них дізналися представники міжнародної волонтерської організації, які опікуються збереженням левів у природньому середовищі. Представники організації звернулися до бердянського зоопарку проханням допомогти врятувати вид, який знищують браконьєри та більш «природні» фактори, і парк не відмовив.

Левенята за своє життя вже встигли сформувати повноцінний прайд. Цей прайд заселять на території реабілітаційного центрую Площа комплексу – понад 2 гектари, а умови в ньому – максимально наближені до «диких».

Ці левенята – перші, хто відправився до Африки. За кілька місяців бердянський зоопарк передасть організації ще 6 хижих кошенят. Наразі ж тварин чекає кілька місяців життя в спеціальному центрі, поки вони дочекаються підготовки усіх необхідних документів. З цього центру вони поїдуть у ЮАР, а вже звідти їх доставлять маленькими літаками до нової домівки.