Для чого насправді Зеленський перевозить АП в будівлю Українського дому
21.06.2019 09:45

З будівлі на Банковій президенту дійсно треба було б переїхати, бо вона прив'язана до нашого минулого. Але питання в іншому. Про це в ексклюзивному коментарі кореспонденту інтернет-видання Новини України – From-UA розповів політолог, голова Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала.

Коментуючи інформацію про те, що Президент України Володимир Зеленський підписав указ про створення Офісу президента України шляхом реорганізації та скорочення чисельності працівників Адміністрації президента і анонсував переїзд Офісу, наш співрозмовник зазначає наступне: «Я думаю, що заяву стосовно переїзду більше було спрямовано на те, щоб показати, що Зеленський «інший». Адже він постійно наголошував на тому, що треба щось робити по-іншому, щоб підтримувати імідж, який був створений під час президентської кампанії. Я думаю, що до парламентської кампанії ми ще почуємо деякі заяви, а вже після її завершення реально побачимо, чи хочуть вони щось робити, чи ні».

На думку експерта, з будівлі на Банковій і дійсно треба було б переїхати, «бо так чи інакше вона прив'язана до нашого минулого».

«Але питання в іншому - що на Печерську знаходиться і Кабінет міністрів, і ВР. Тобто з точки зору управлінської здатності тут все набагато простіше. Тому питання переїзду має більш характер піару, ніж якоїсь продуманої фундаментальної задачі чи завдання, для чого це треба робити і в який спосіб буде надалі функціонувати механізм управління в країні», - резюмував співрозмовник видання.