Політолог: Зеленський захотів привернути до себе увагу, а мав би зробити дещо інше
21.06.2019 09:57

Володимир Зеленський намагається продемонструвати якусь нову сутність української політики шляхом підміни змісту формою. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новости Украины – From-UA розповіла український політолог, директор Інституту національної стратегії України Олеся Яхно.

Коментуючи інформацію про те, що Президент України Володимир Зеленський підписав указ про створення Офісу президента України шляхом реорганізації та скорочення чисельності працівників Адміністрації президента і анонсував переїзд Офісу, наш співрозмовник зазначає наступне: «Це питання, на мій погляд, взагалі є підміна змісту формою, коли ми спостерігаємо ті речі, що можна ходити в шортах в адміністрації, що можна купатися в фонтанах. Мовляв якщо перенести адміністрацію, то ніби то зміниться якість української політики... Мені здається, що такі пропозиції - це намагання підтримувати інтерес до себе з боку суспільства, намагаючись за рахунок форми показувати, що це може бути якась нова сутність української політики. Але в той же час ми бачимо, що там, де треба проявляти зміст і ефективність, інколи трапляються великі прогалини».

«Крім того, мені здається, що у Володимира Зеленського часто прокидається бажання привернути до себе увагу. Все-таки вдається в знаки попередня професія, тому що насамперед у політика основний критерій - ефективність. Це дуже зрозуміла і чітка позиція в тих сферах, за які відповідає президент, - безпека і зовнішня політика. І ніякі формальні речі не можуть цього замінити», - додає політолог.

Експерт також звертає увагу на те, що переїзд у нову адміністрацію потребує значних коштів.

«І тут теж виникає запитання - навіщо? Тому я звичайно вважаю, що це не є нагальним і це є підміна змісту формою. Мені та іншій частині суспільства, яка робить висновки про політиків не з фільму «Слуга народу», а з якихось конкретних реальних речей, було б набагато корисніше почути чіткий перелік дій, які планує президент Зеленський у перші 100 днів, як це є у всіх країнах світу. А не спостерігати суто формальні епатажні речі», - зазначає співрозмовниця видання.