Український курс давно вже не 8 і не 13: експерт розповів, чи варто лякатися банкноти 1000 гривень
27.06.2019 09:45

Випуск купюри номіналом в 1000 грн запланований давно, і це не є новиною. Про це в ексклюзивному коментарі кореспонденту інтернет-видання Новини України – From-UA розповів політичний експерт, директор Школи відповідальної політики Андрій Юсов.

Коментуючи інформацію про введення в обіг купюри номіналом в 100 гривень, наш співрозмовник зазначає наступне: «Насправді випуск купюри номіналом в 1000 грн вже давно запланований, це вже не новина. Сам дизайн купюри змінювався, і навіть зображення на купюрі змінювалось. Раніше ми там бачили чоловіка з вусами — українського класика Кулеша, а зараз бачимо українця з бородою — це відомий український вчений Вернадський. Хтось хотів бачити політичних діячів, особливо враховуючи, що ми святкуємо сторіччя створення Української держави, УНР Скоропадського. Але це все естетичні й історичні речі».

«Насправді що стосується економічних процесів, це абсолютно нормальна ситуація, такі процеси переживають всі країни і всі національні валюти. Український курс давно вже не 2 грн за долар, не 8 і навіть не 13, тому очікуваний вже кілька років випуск такої купюри в 1000 грн», - додає експерт.