«Двійник» Володимира Литвина може потрапити за грати
27.06.2019 16:55

24 червня українські ЗМІ оприлюднили інформацію про те, що ЦВК відмовило в реєстрації екс-спікеру Верховної Ради Володимиру Литвину.

Насправді ж, рішення ЦВК про відмову стосувалось його «двійника» - Литвина Володимира Миколайовича, тракториста з Гребінки Васильківскього району.

Застосування подібних «брудних» технологій підпадає під кваліфікацію ст.157 Кримінального кодексу України щодо перешкоджання здійсненню передвиборчого права шляхом обману, підкупу і т.ін. та передбачає позбавлення волі як мінімум до 3х років.

По даному факту Васильківским відділом національної поліції було відкрито кримінальну справу.

Нам вдалось дізнатись, що тракториста-«двійника» було викликано на допит до місцевого відділку поліції, на який він з’явився в супроводі Канижай Романа Омеляновича, представника однієї з топових політичних сил.

В якому статусі громадянин Канижай супроводжував двійника Литвина він пояснити журналістам не зміг. За інформацією з місцевих джерел, він частий гість у Васильківському районі та політично активний в місцевому окрузі.

Сам тракторист Литвин від офіційних коментарів відмовився.

Проте, в усній розмові «двійник» повідомив, що на зустріч з замовниками його возила дочка Юлія Литвин та племінник Тарас Горбач, який особисто отримував документи до ЦВК. Вони ж і є основними контактерами з замовниками реєстрації «двійника».

Ми спробували зв’язатись з фігурантами справи, проте жоден з них не погодився надати коментарі.

Чи дійсно винагорода від замовників цієї брудної технології була варта перспективи потрапити за грати – не зрозуміло.

Наразі, місцевою поліцією розшукуються замовники в рамках кримінальної справи.