ЗМІ знайшли фігурантів злочинних оборудок серед кандидатів на 100 виборчому окрузі
02.07.2019 21:04

На виборчому окрузі №100 що на Кіровоградщині зареєстровано четверо кандидатів, котрі є фігурантами злочинних оборудок та знаходяться під слідством.

Про це повідомляється в матеріалі Народна правда.

«Найбільш відомий широкому загалу колишній народний депутат Станіслав Березкін. Він є співвласником низки компаній холдингу «КРЕАТИВ ГРУП». А ще він є фігурантом показової кримінальної справи №42016000000001254, при розслідуванні якої було встановлено, що він та його син Максим фігурують за рядом резонансних кримінальних проваджень, відкритих за фактом розкрадання коштів державного Ощадного банку. Загальна сума збитків, які були нанесені через крадіжку державних коштів, становить 97 млн доларів», – говориться в публікації.

Там також наводяться подробиці справи. У виданні констатують, що наразі єдиним шансом для Березкіна уникнути відповідальності за розкрадання державних коштів є виграти вибори, і знову отримати статус народного депутата і недоторканість.

«Інший герой округу №100 – Юрій Крутько, засновник та керівник ПП «Агрофірма Славутич» та фігурант кримінальної справи №12018120000000079, причетний до розкрадання сільськогосподарської продукції державного підприємства «Червоний землероб». Для цієї оборудки він залучив свою коханку Олену Злобіну, що є директором цього товариства», – повідомили в Народна правда.

Видання каже, що крім цього Крутько обклав даниною місцевих підприємців, вимагаючи від них сплату внесків за «захист від рейдерів» якого по факту немає.

«Третій цікавий кандидат на окрузі №100 – Ігор Мурдій. Найбільш несподіваним виглядає, те що висунула його кандидатом в народні депутати президентська партія «Слуга народу». Мурдій – фігурант кримінальної справи №12016120020011511, при розслідуванні якої було встановлено, що він, перебуваючи на посаді керівника підприємства, що здійснює ремонт асфальтового покриття, завищував вартість виконаних робіт, привласнюючи гроші. А зараз його фірма здійснює державний нагляд за якістю робіт з ремонту дорожнього покриття в області. Чи не цим пояснюється жахливий стан доріг на Кіровоградщині? Можливо, саме за рахунок державних коштів, які повинні були йти на ремонт доріг, дорожня мафія, членом якої є Мурдій, змогла просунути його кандидатом в президентську партію», – припускається у матеріалі.

Pа даними видання, yаступний кандидат «з історією» від округу №100 – Євген Лучков. Він є власником ТОВ «Будінжинірінг Він», ТОВ «Агрокомтрейд-альянс», ТОВ «Сервіс охорони», ПП «Міраж», ФГ «Міф».

«Користуючись зв’язками з податківцями (зокрема з заступником начальника головного управління ДФС в Кіровоградській області Олександром Личуком), Лучков вчинив махінацію з податками для своїх підприємств, внаслідок чого було порушено кримінальну справу №12017120020012118 через недоотримання бюджетом коштів. Як повідомляло інформагентство УНН, «за останні три роки компанія кіровоградського мажоритарника Євгена Лучкова – ТОВ «Агрокомтрейд-альянс» – фігурувала у 58 кримінальних судових справах», – пише Народна правда.