Артистичний суїцид: Ірена Карпа розповіла, чим ризикують співаки з  політичними амбіціями
03.07.2019 08:22

Люди вірять: якщо ти чесно співав про любов, то ти прийдеш і чесно будеш їм влаштовувати краще життя. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новости Украины – From-UA розповіла українська письменниця, співачка, журналістка, телеведуча Ірена Карпа.

На думку нашої співрозмовниці, «мігруючи» з шоу-бізнесу у політику, українські діячі культури здійснюють свого роду артистичний суїцид.

«Чому? Тому що тебе вже не сприйматимуть адекватно ні як письменника, ні як співака, якщо ти там побуваєш серйозно, а не так, як частина наших митців: сходили у 2004-у і швиденько звідти вийшли. Чесно кажучи, це такий трохи ризикований шлях. Можливо, люди вирішили, що вони вже все зробили в своїй галузі мистецтва і тепер їм залишилося займатися державними справами. У кожного, звичайно, своя мотивація, в голову кожному не зазирнеш. Я можу побажати їм тільки удачі і добрих намірів», - каже Ірена Карпа.

«Але для мене такі речі дещо страшні, тому що зникає твоє «я», ти повинен обслуговувати інтереси конкретної політичної сили, і твоя особиста маленька думка, якщо ти йдеш власне з політичною силою, вже мало що важить. Інша справа, коли йдуть в позапартійні депутати. Вони можуть собі дозволити», - додає письменниця.

За словами співрозмовниці видання, зараз в Україні існує «запит на довіру народу».

«Якщо людина, умовно, слухала якого-небудь Олега Винника, то думаю, що він би точно переміг на президентських виборах. Більшість електорату всіх тих тіток, що його слухають, прийшли б і проголосували. Я думаю, що прораховується тільки так, що люди вірять: якщо ти чесно співав про любов, то ти прийдеш і чесно будеш їм влаштовувати краще життя. На жаль, воно не завжди так працює», - додає Карпа.

«Я вірю в те, що є класні люди з душевними поривами, але тут існує небезпека, що вони не зможуть... Якщо навіть вони супер-чесні, вони не зможуть залишатися самими собою, їм прийдеться одразу вставати в контри зі своєю партією, чи виходити з неї. Ми не носимо рожевих окулярів, дуже мало хто живе ідеалістичними цінностями», - резюмувала наша співрозмовниця.