Кокотюха: Реванш проросійських сил готувався відразу після перемоги Майдану. Питання в іншому
04.07.2019 09:09

Немає двох думок з приводу того, що зараз відбувається реванш. Але ніхто не думає про причини. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новини України – From-UA розповів письменник Андрій Кокотюха.

За словами нашого співрозмовника, зараз неможливо сказати, чи пішли б проросійські сили офіційно на вибори в парламент, якби Петро Порошенко зберіг президентство, або на місці Володимира Зеленського був би хтось інший.

«З одного боку, немає двох думок з приводу того, що зараз відбувається реванш. Але ніхто не думає далі того, що відбувається. Я думаю, що цей реванш вже готувався відразу після перемоги Майдану. Була спроба реваншу. Інша річ, що, можливо, ця спроба була б не така нахабна і не така жвава, тому що у нас зараз при владі поки що некомпетентні люди, вони не знають, як цьому протидіяти, звинувачують попередників, мовляв, що це все «реформовані» суди, це все Порошенко винен і вся його команда у тому, що зараз таке відбувається», - зазначає письменник.

«Але якщо Офіс чинного президента вважає таку ситуацію негативною, чому він не виправляє помилок, які, на думку виборців, зробила попередня влада? Чому Зеленський жодним чином не коментує реванш Медведчука, кума Путіна, який 100% зайде в парламент? Чому Зеленський не коментує екс-регіоналів? Чому зрештою партію «Слуга народу» очолює Дмитро Разумков, проросійські налаштований молодий чоловік, який керував як молодіжним крилом «Партії регіонів», так і Антимайданом, здається, в Кіровограді? Про те в Офісі чинного президента жодного з коментарів немає», - констатує Кокотюха.

Саме з цієї причини, за словами експерта, і відбувається реванш.

«Реванш, повторюся, готувався. Але чому цьому не протидіє зараз чинна влада?», - додає Андрій Кокотюха.