Операція «Дематюкація»: як Богомолець дбає про психічно-мовне здоров'я українців
05.07.2019 09:45

Питання регламентації мови коментувати в тверезий і раціональний спосіб тяжко. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новини України - From-UA повідомив головний редактор порталу PoloNews Євген Білоножко.

Коментуючи ініціативу нардепа Ольги Богомолець щодо «дематюкації» України, наш співрозмовник зазначає наступне: «Не вживаючи лихих слів, коментувати цю новину тяжко. Але виникає питання, хто має займатися цією проблемою - депутати, вчителі чи батьки, які виховують дітей?... Держава, звичайно, може регулювати будь-яку сферу людського життя, але якщо вона втручається в особисте - хто з ким спить, хто як говорить і хто яку музику слухає чи інші такі приватні сфери…»

За словами експерта, питання регламентації мови коментувати в тверезий і раціональний спосіб тяжко.

«І взагалі, чим пояснювати? Обіцяли мовні патрулі. Враховуючи, що ці мовні патрулі мають діяти, то вони мають тепер ще контролювати те, і якою мовою ми спілкуємось. Тобто це якісь абсурд, навіть не знаю, якого характеру цей абсурд. Звичайно, пані Богомолець дбає про здоров'я наших громадян. Вирішила, мабуть, ще й про психічно-мовне здоров'я. Тяжко це раціоналізувати», - додає Євген Білоножко.