Прощавай, НАТО та ЄС: чому телеміст між Україною і РФ більш небезпечний, ніж здається
08.07.2019 11:19

Телеміст між Україною і РФ - це один із кроків, спрямованих на те, щоб впихнути «ЛДНР» в Україну. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів медіа-експерт Юрій Луканов.

Коментуючи інформацію про проведення так званого «телемосту» між Україною і РФ, наш співрозмовник зазначає наступне: «Це один із кроків, спрямованих на те, щоб впихнути «ЛДНР» в Україну. Таким чином педалюється ідея прямих контактів з Пушилиним і Пасечником».

За словами експерта, ця ідея досить погана, тому що свого часу таким шляхом пішли Молдова і Грузія.

«Вони встановили прямі контакти з Придністров'ям і Абхазією і таким чином легалізували їх, а Росію, яка була реальним суб'єктом цих переговорів, вони залишили за рамками. Тобто виходить так, що формально Росія ні за що не відповідає, а реально вона смикала за ниточки. І таким чином вони створили собі головняк на довгі роки», - пояснює аналітик.

Зараз, за словами Луканова, в «ці прямі контакти» намагаються втягнути Україну, знов-таки виставивши Росію за рамки.

«Відповідно Росія формально перестане відповідати за те, що відбувається, можна буде ставити питання про зняття санкцій тощо», - додає співрозмовник видання.

«Це телеміст між Україною і Росією — це один з кроків для того, щоб впихнути в Україну Донецьку і Луганську області у вигляді автономій з правом вето на міжнародну політику. Тобто це означає прощавай, НАТО і ЄС. Це один з пропагандистських кроків», - резюмував експерт.