Зеленський опинився у непростій ситуації: хто насправді був ініціатором «телемосту» між Україною та РФ
09.07.2019 08:46

Володимир Зеленський зробив непогану заяву на тлі ініціативи проведення «телемосту» між Україною та РФ. Про це в ексклюзивному коментарі кореспонденту інтернет-видання Новини України – From-UA розповів політолог, голова Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала.

За словами нашого співрозмовника, спроба провести так званий «телеміст» між Україною та РФ була спрямована на підвищення рейтингу Медведчука.

«Скоріш за все, може бути й продовження - зустріч Медведчука з Путіним. Вони працюють на свій електорат, який, умовно, ніби хоче дружити з Росією. Навряд чи ініціатори від цього відмовляться, бо вони хочуть мати більше підтримку», - пояснює політолог.

Що ж стосується реакції президента України Володимира Зеленського на пропозицію провести такий телеміст, то, на думку експерта, голова держави зробив «непогану заяву про зустріч у Мінську, включивши туди і Трампа, і Великобританію».

«Тобто в публічній площині це прозвучало нормально. А якщо у непублічній він дав вказівку СБУ і іншим відповідним структурам зайнятися цим питанням з точки зору загроз, які можуть бути, то це також добре», - додає Віталій Бала.

На думку аналітика, Володимир Зеленський опинився у непростій ситуації, і від його публічних заяв певною мірою залежить розстановка сил на виборах.

«На жаль, це все пов'язане з виборами, і прив'язка до виборів так чи інакше зменшує маневр для президента», - додає співрозмовник видання.