Експерт: Після обрання нового президента у нас зникли повідомлення не лише про Томос
10.07.2019 10:20

Вибори і політична боротьба «перебивають» собою Томос. Але ПЦУ існує, вона нікуди не зникла. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів кандидат політичних наук, політичний експерт, журналіст Євген Магда.

Коментуючи інформацію про те, що за три місяці до Православної церкви України не перейшов жоден парафіяльний храм Української православної церкви Московського патріархату, наш співрозмовник зазначає наступне: «Після обрання нового президента у нас пропали повідомлення не лише про Томос, а й про корупцію - наче корупції у нас взагалі нема і ніколи не було. То у нас активно її шукали всі, а зараз перестали… Тому українська інформаційна політика в цьому сенсі дуже дивна».

За словами політолога, процес переходу храмів до Православної церкви України не може носити арифметичний характер.

«Не може бути такого, що сьогодні перейшли три громади, а післязавтра дві і так далі. Це нереально. А якщо ми говоримо про якісь реалії, то треба усвідомлювати, що, з одного боку, ПЦУ існує. З іншого боку, я бачу таку цікаву тенденцію, коли дуже активно патріарха Філарета просувають в інформаційному просторі, і він там намагається доводити, що власне Томос нікому не потрібний. Є конкуренція в новинах, і я думаю, що є вплив людей, які зацікавлені у тому, щоб зменшити політичну вагу Порошенка, який у частини виборців асоціюється з Томосом. З іншого ж боку, вибори і політична боротьба трошки перебивають собою Томос. Але ПЦУ існує, вона нікуди не зникла», - додає Євген Магда.