ЗМІ: Карплюк планує забрати додому пам’ятник Шевченка з центру Ірпеня
10.07.2019 11:30

Ще донедавна екс-мер Ірпеня Володимир Карплюк хизувався тим, що виготовив за власні кошти та встановив на центральній площі Ірпеня модерний пам’ятник Тарасу Шевченку. За словами місцевого активіста Мельничука, не пройшло й кількох років, як Карплюк вирішив забрати цей пам’ятник з центру міста та перевезти його до себе у приватний будинок в Ірпені, стверджує Інтернет-видання Аргументум.

Як видно з декларації про доходи Володимира Карплюка за 2018 рік, бронзовий пам’ятник Великому Кобзарю обійшовся колишньому ірпінському меру в 990 тисяч гривень. Як повідомляли місцеві активісти, Карплюк замовив скульпторам виготовити обличчя Шевченка максимально схожим на самого Карплюка.

Оголосивши про те, що цей пам’ятник є подарунок для громади міста, Карплюк так і не передав його до комунальної власності Ірпеня, зазначає видання.

«Швидше за все, образ Шевченка-Карплюка настільки сподобався екс-меру, що той, пішовши минулого року з посади, вирішив забрати величезний постамент до себе у двір приватного будинку в Ірпені. Як повідомляє джерело в Ірпінській міській раді, перевезення пам’ятника заплановане на 15 липня цього року, для чого планується безкоштовне використання комунальної техніки – кранів та пожежних автомобілів», - підкреслює Аргументум.