Кандидат від «Слуги народу» Грищук виступав на корпоративах сепаратиста Царьова, - ЗМІ
11.07.2019 08:57

Керівник студії "Мамахохотала" Роман Грищук, який балотується у народні депутати по 222 виборчому округу в Києві, пишається особистим знайомством із сепаратистом Олегом Царьовим, у якого він свого часу виступав на корпоративах

Як повідомляє інформаційне видання "Інформатор", Грищук заявляє про те, що вже 13 років не вживає алкоголь.

Також стало відомо, що він має особисті зв’язки з донецьким "бомондом", адже він часто був ведучим на корпоративах, весіллях та ювілеях. Зокрема, він вів корпоративи у сепаратиста Олега Царьова та Миколи Левченка, де, подейкують, підсів на наркотики.

Варто додати, активісти викрили масштабну схему податкового шахрайства, організатором якої виступає Роман Грищук. Особисто він розповідає, що щорічний оборот його бізнесу складає понад півмільйона доларів на рік. Проте є серйозні підозри, що податки з цієї суми не платяться, а виводяться через конвертаційні центри.

Подробиці схеми викрив на своїй сторінці у мережі Facebook активіст Акім Клейменов. Він виклав схему, за якою видно, що Грищук та його команда проводили господарську діяльність через "конверти". Так називають компанії, які надають послуги з відмивання грошей, іноді – у взаємодії з банками. Кошти конвертуються між фіктивними фірмами у товари, послуги або готівку – і так багато разів по колу. У залежності від кількості конвертацій та розгалуженості ланцюгів, викрити таку схему досить важко, а відслідкувати потік грошей – майже неможливо. Саме у використанні такого конвертаційного центру підозрюють і Романа Грищука.

Як зазначив Клейменов, його насторожив той факт, що Грищук, розповідаючи про свою доходи та сферу діяльності, уникає конкретних відповідей. Тому він вирішив копнути глибше (причому у відкритих джерелах) і досить швидко виявив цю схему. Власне, те ж саме може зробити будь-хто, хто не полінується відкрити реєстр через OpenDataBot.

Виявилося, що у 2017 році ТОВ "Мамахохотала" (код ЄДРПОУ 40279111) продала ТРК "Україна" аудіовізуальний твір під робочою назвою "Мамахохотала шоу. Сезон 7" за 10 млн грн. Роман Грищук формально не є засновником цього підприємства. Компанія числиться за громадянином Грузії Алеко Какаурідзе, на якого оформлено ще 15 компаній. Згідно з ланцюжком, всі ці кошти було переведено без сплати податків на "конверти" – ТОВ "ДЗЕНО", ТОВ "АСТОРРЕ", ТОВ "МІРКОРП", ТОВ "ЮТІМА". Дві з цих компаній зареєстровані на Наталю Корінчук, дві – на Марію Коляду. Статутний капітал усіх чотирьох складає 500 грн. Зазначені підприємства внесені до податкової бази як суб’єкти фіктивного підприємництва та зареєстровані на підставних осіб, по яким вже порушені кримінальні провадження.

На сьогоднішній день оборот студії "Мамахохотала" становить 15-20 мільйонів гривень на рік, проте жодних податків компанія не сплачує. А Грищук при цьому стверджує, що живе дуже бідно, отримуючи лише 1500$.

"Телевізійні зарплати акторів і ведучих — мізерні. Телевізор не приносить багато грошей, він дає лише впізнаваність", - пояснює кандидат у депутати.

Така скромність Грищука просто вражає. Адже його "мізерні заробітки" не завадили йому зіграти весілля у Таїланді, причому, судячи з фотографій, коштувала церемонія кілька десятків тисяч доларів. Наразі Роман Грищук веде виборчу кампанію, очевидно, розраховуючи на те, що сама лише вивіска "Слуганароду" принесе йому депутатський мандат.