Експерт про виборчу соціологію: Є два лідери, а стосовно 3, 4 і 5 місць є питання
11.07.2019 11:07

Швидше за все, 1 місце з великим відривом від найближчого «переслідувача» посяде партія «Слуга народу». Про це в ексклюзивному коментарі кореспонденту інтернет-видання Новини України – From-UA розповів політолог, експерт ГО “Слово і Діло”, кандидат філософських наук Валентин Гладких.

Згідно з результатами опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології з 25 червня по 7 липня, українці готові провести до Верховної Ради 6 політичних партій: "Слуга народу", "Опозиційна платформа -" За Життя "," Європейська Солідарність "," Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина", "Голос" і "Сила і Честь".

Коментуючи дані дослідження, наш співрозмовник зазначає наступне: «Соціологія дає об'єктивні результати, як і будь-яке наукове знання, але як будь-яке наукове знання є обмеженим, тому це не можна вважати «фотографією суспільства». Це всього-на-всього певний зріз, але те, що в результаті так само й буде, я думаю, сумнівів ні у кого не виникає».

На думку експерта, швидше за все, 1 місце з великим відривом від найближчого «переслідувача» посяде партія «Слуга народу».

«Друге місце, так само з великим відривом від найближчих переслідувачів, посяде ОПЗЖ. А от що стосується 3 місця, то я б не був таким категоричним, тому що, як мінімум, три політичні сили показують співмірні результати. І яка з них має вищий шанс? Я б сказав, що це «Батьківщина», тому що дві інші - «Голос» і «Європейська солідарність» порошенківська, вони грають на одному електоральному полі і, відповідно, один у одного будуть забирати голоси. Крім того, на тому ж самому електоральному полі будуть грати такі політичні сили, які не потрапили в цю п'ятірку, але мають шанси туди потрапити - це «Українська стратегія» Гройсмана, це Об'єднані націоналісти», - додає політолог.