Кандидат по Солом’янці Сергій Ткаченко хоче створити у новій Раді окрему групу київських депутатів
14.07.2019 12:54

Кандидат в депутати по Солом’янському району Києва (округ №222) юрист Сергій Ткаченко, який йде у Верховну Раду як самовисуванець, пообіцяв ініціювати об`єднання всіх депутатів, які будуть обрані до парламенту нового скликання від столиці, в окрему депутатську групу для допомоги владі столиці у вирішені найбільших проблем міста. Про це він повідомив у інтерв’ю виданню «Наш Київ».

Відповідаючи на запитання, які проблеми своїх виборців на Солом’янці він обіцяє вирішити на депутатській посаді, Сергій Ткаченко зазначив, що бачить задачу депутата Ради «не у фарбуванні парканів та ремонтуванні під’їздів, а в тому, щоб дбати про ріст економіки країни в цілому, що дозволить збільшити надходження до місцевих бюджетів і відповідно більш ефективно вирішувати проблеми місцевих громад».

Щодо конкретики Сергій Ткаченко вважає, що проблеми жителів Солом’янського району дуже схожі на проблеми жителів інших районів міста. Одна з наймасштабніших з них - проблема застарілої інфраструктури.

За словами майбутнього депутата, місто перестає бути комфортним внаслідок розбалансованості у співвідношенні житлового й комерційного будівництва та інфраструктурного.

«У столиці є зони, які інакше, ніж зонами транспортного колапсу, не назвеш (Шулявка, Проспект Комарова на Борщагівці). Це все мені дуже близько і це все дестабілізує життя мешканців Києва взагалі і Солом’янки зокрема. Місту потрібні ширші дороги, великі парковки, нові мости та транспортні вузли», - зазначив Сергій Ткаченко.

Він додав, що Київ, як і країна в цілому, давно потребує будівництва нової великої окружної дороги. «Це все елементи великих інфраструктурних проектів, які на місцевому рівні вирішити неможливо. Потрібна співпраця міської влади та центральної», - підкреслив Сергій Ткаченко.

Він додав, що розуміючи це, передбачив у своїй передвиборчій програмі необхідність державного фінансування великих інфраструктурних проектів.

«Якщо мешканці Солом’янки довірять мені представляти їхні інтереси у парламенті, я ініціюватиму створення окремої депутатської групи серед переможців округів у місті Києві та прилеглих районах Київської області для розробки спільного бачення розв’язання масштабних проблем міста», - зазначив Сергій Ткаченко.

Зазначимо, 38-річний Сергій Ткаченко – нова фігура в українській політиці. Безпартійний, бере участь у виборах як самовисуванець. Позиціонує себе політиком з проєвропейськими демократичними поглядами.

Народився і виріс у Солом’янському районі. Все життя працює за фахом у юриспруденції. За цей час здобув досвід роботи в провідних українських та міжнародних юридичних компаніях. Останні 14 років працює у великому промисловому металургійному бізнесі, куруючи питання юридичного супроводження залучення міжнародних інвестицій в українську економіку. Під його керівництвом було укладено десятки багатомільйонних інвестиційних та фінансових проектів на загальну суму більше 2 мільярдів доларів США за участі іноземних банків і великих міжнародних промислових інвесторів.

Крім юридичної освіти навчався економіці та менеджменту у Києво-Могилянській бізнес-школі та Київській школі економіки. Також пройшов курс з державного управління, організовані Львівською бізнес-школою, Стенфордським університетом і Гарвардською школою державного управління імені Кеннеді (США). Лекції читали визнані фахівці, зокрема всесвітньовідомий політолог Френсіс Фукуяма. Серед випускників цієї програми – Святослав Вакарчук, Мустафа Найєм, інші відомі громадські діячі.