ЗМІ: Нелюдські умови для дітей і Бентлі для Березкіна, - репортаж з дитячого Вільшанського садочку. ФОТО, ВІДЕО
17.07.2019 17:14

Старі меблі, металеві ліжка, загаджені матраци — в таких умовах живуть вихованці дошкільного навчального закладу у місті Вільшанка Кіровоградської області. По - простому , це - дитячий садок. Де навчаються, граються і сплять малюки до 6 років. Про це йдеться в репортажі Інтернет-видання Аргументум.

Як повідомляє видання, до редакції звернувся батько одного з вихованців цього дитячого садка. Він і розповів про нелюдські та відверто небезпечні умови перебування дітей в закладі. За його словами, діти сплять на старезних матрацах з плямами, а під одним з них взагалі знайшли лезо, яким дитина запросто могла наробити собі чималої шкоди.

«Ліжка старі, хитаються, там діти по 4 рочки, вони мусять лазити на 2 поверх по такій хиткій конструкції. Ось лезо знайшли під матрацом. Як воно там опинилося, скажіть? Завідувачка якось сказала, що цим ліжкам по 40 років. На подвір'ї гойдалки всі обдерті і зовсім не надійні. Ми переживаємо, що наші діти щодня ризикують здоров’ям, граючись на них», - каже батько.

За його словами, родина хлопчика зверталася до дитячого садочка з пропозицією купити для своєї дитини нормальне ліжко, але дирекція закладу поставила умову: або купуйте нові ліжка для всіх, або жодного. А такої фінансової можливості у батька хлопчика немає. А серед решти батьків є такі, що не можуть собі дозволити купити навіть одне, для своєї дитини.

З фото закладу, які ЗМІ передав батько вихованця садочку, добре видно, що умови в дитсадку, об’єктивно не відповідають елементарним вимогам безпеки. Санітарні норми теж залишають бажати кращого: діти сплять на старих простирадлах і подушках, які певно не проходили жодної санітарної обробки з дня їх придбання. Про будь-яку ортопедію, яка потрібна дитині під час формування опорно-рухового апарату на таких ліжках, взагалі не йдеться.

«Та куди тільки не зверталися, усіх просили допомогти з цим дитячим садком. Лише всі обіцяють. І то - перед виборами» - підкреслив батько хлопчика.

Загалом, як розповів чоловік, намагаючись вплинути на ситуацію, батьки зверталися до райради. І з'ясувалося, що директорка садочку навіть не намагалася повідомити місцеву владу про проблеми, аби отримати на них хоч якесь фінансування. Сама завідувачка це заперечує, каже що просила грошей, та їх не дали. У будь-якому разі відповідь батькам усюди одна: "Зробити нічого не можемо, допомагайте собі самі".

Батьки ж у розпачі, але не здаються. Будуть самостійно ладити та фарбувати турніки і гойдалки на дитячому майданчику садочку. Кажуть також, що на ремонти та оновлення груп гроші і так здають регулярно, проте результату не дуже видно.

Як зазначає Аргументум, вказаний вільшанський дитячий садок входить до складу одномандатного 100 виборчого округу, від якого, двічі у Верховну Раду обирався нині діючий скандальний нардеп Станістав Березкін.

«Під час усіх попередніх виборчих кампаній від щедро обіцяв дбати про садочки округу. Натомість, всі 7 років у Верховній раді, схоже, дбав хіба що про своїх рідних дітей. Зокрема, журналісти відшукали соціальні мережі доньки та невістки Березкіна, в яких жінки хваляться новими Бентлі за 250 тисяч доларів, розкішними курортами і сумками за ціною автомобіля.

Ми ж проаналізували ринок дитячого кімнатного начиння і ось що виявили: двоярусне дитяче ліжечко коштує 10 тисяч гривень. Нове, безпечне і якісне. Тобто, за одну лише сумку невістки Березкіна можна купити 54 дитячих двоярусних ліжечок в цей дитячий садок. Якраз ті півсотні дитячих ліжок, яких так бракує закладу. І дітям, щоб бодай не заробити собі сколіоз чи не травмуватися взагалі», - резюмує Аргументум.