«Слуга народу» та «Опозиційна платформа – За життя» лідирують у рейтингу партій, які балотуються на виборах
18.07.2019 19:51

Партії «Слуга народу» та «Опозиційна платформа – За життя» лідирують у рейтингу електоральних уподобань. Про це свідчать дані опитування, опубліковані Центром Разумкова.

Так, за даними дослідження, на виборах до Верховної Ради України за політичну партію «Слуга народу» планують віддати голос 44,4% серед тих, хто має намір брати участь у виборах і вже визначився, за кого голосуватиме. Наступною у рейтингу йде партія «Опозиційна платформа – За життя», за яку мають намір проголосувати 13,3% опитаних.

Зазначимо, за Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» планують проголосувати 8,5%, за партію «Європейська Солідарність» – 7,5%, за партію «Голос» – 6,8%, за партію «Сила і Честь» – 4,5%, за Радикальну партію Олега Ляшка – 3,3%. Кожна інша партія не перетинає межу в 3%.

У Центрі Разумкова зазначають, що на час проведення опитування 11,0% респондентів ще не визначилися, за кого голосуватимуть.

Найбільшу підтримку партія «Слуга народу» має на півдні країни (тут за неї збираються голосувати 56,4% усіх опитаних) та в центральній її частині (37,8%). Партію «Опозиційна платформа – За життя» найбільшою мірою підтримують на сході (22,4%) та півдні України (13,3%). За Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» найчастіше готові голосувати жителі центру (10%) та заходу країни (7,4%), це ж стосується і партії «Європейська Солідарність» (відповідно 6,9% і 8,9%). За партію «Голос» найчастіше готові голосувати жителі західної частини України (12,1%).

Дослідження проведене соціологічною службою Центру Разумкова з 12 до 17 липня 2019 року. Участь в опитуванні взяли 2018 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей за вибіркою, що репрезентує доросле населення країни за основними соціально-демографічними показниками. Вибірка опитування будувалася як багатоступенева, випадкова із квотним відбором респондентів на останньому етапі. Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.