Видовища замінили хліб: чи насправді нинішні вибори відрізняються від попередніх
19.07.2019 09:09

Прямих підкупів на мажоритарних округах поменшало, а вистав і театральщини стало більше. Про це в коментарі інтернет-виданню Новости Украины – From-UA повідомила соціолог, старший науковий співробітник Інституту соціології НАН України та глава фонду Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва Ірина Бекешкіна.

За словами нашої співрозмовниці, нинішня виборча кампанія була доволі «гарячою».

«По-перше, ця кампанія абсолютно відрізнялася від усіх інших. Всі інші були нуднуваті: всі щось обіцяли, були якісь дебати, виступи, а тут увірвався шоу-мен, шоу-команда і так чи інакше перетворили вибори на шоу», - зазначає аналітик.

За словами Бекешкіної, лідери нинішніх вибрів використовували методи, які виявилися дуже успішними, і всі інші кандидати почали «наслідувати цю виставу».

«Всі намагалися бути якомога цікавішими, привернути увагу чимось, тому було і багато пісень, і вистав. Я б сказала, що значною мірою видовища замінили хліб, тому що підкупів прямих було значно менше на мажоритарних округах. А от вистав, театральщини стало більше, а це теж коштує грошей», - додає експерт.