Журналіст про хімічну кастрацію педофілів: Судові помилки в реаліях України є нормою
23.07.2019 08:58

Педофілія - це хвороба, але якщо людина випадково буде хімічно кастрована, то за ті наслідки хтось має нести відповідальність. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новини України - From-UA повідомив головний редактор порталу PoloNews Євген Білоножко.

Українські нардепи посилили покарання за сексуальні злочини проти неповнолітніх. Якщо закон вступить в силу, то педофілам загрожує примусова хімічна кастрація і довічний контроль.

Коментуючи ініціативу нардепів, наш співрозмовник зазначає наступне: «Перш за все, треба розуміти, що таке хімічна кастрація. Вона може бути примусовою, може бути добровільною. Як правило, в західних країнах навіть для злочинців, які здійснюють злочини сексуального характеру, такі як педофілія, хімічна кастрація є добровільною, а не примусовою. До того ж важливо підкреслити розмежування, кого можна хімічно каструвати, адже педофілія - це злочини над малолітніми, а не над 15-16-літніми, коли це називається розтлінням. Всі ці нюанси в таких законах є не те що важливими, вони є найвагомішою складовою».

Також журналіст нагадує про те, що хімічна кастрація - це невідворотній процес.

«Якщо з кимось це відбудеться внаслідок судової помилки, що в реаліях України є нормою - засудження людей або випадково, або за примусом, - важко передбачити, чим це може завершитись для середньостатистичного громадянина України, якого нова поліція схопила і вирішила повісити розтління або зґвалтування», - зазначає експерт.

«Цей закон був прийнятий перед виборами, ініціатором є Олег Ляшко. І це тільки наштовхує на думку, що ми скочуємося в ще більшу прірву популізму, яка охоплює всі сфери життя. З цією хімічною кастрацією важливо не переборщити. Зрозуміло, що педофілія - це хвороба, яка не лікується, хвороба, причина якої незрозуміла. А якщо випадково хтось буде хімічно кастрований, то за ті наслідки хтось має нести відповідальність», - констатує співрозмовник видання.

Також Білоножко звертає увагу на те, що у законі зазначено, що всі злочинці, які скоюють злочини сексуального характеру, мають бути піддані хімічній кастрації.

«Зрозуміло, що це ставить в дуже незручне положення президента, який має підписувати або ветувати цей закон. Здоровий глузд наказав би якось коригувати цей закон… Варто згадати досвід Кевіна Спейсі, коли було визнано, що жодних зґвалтувань актором скоєно не було. Але була зруйнована кар'єра, і людину викинули з шоу-бізнесу, з роботи, якою він займався», - додає наш співрозмовник.