Солонтай: Дрібні похибки вже не вплинуть на розклад сил у Верховній Раді
24.07.2019 12:06

Екзит-поли не завжди дозволяють точно оцінити попередні результати виборів. Про це в ексклюзивному коментарі кореспонденту інтернет-видання Новини України – From-UA розповів голова політради партії «Сила Людей» Олександр Солонтай.

За словами нашого співрозмовника, екзит-поли не завжди дозволяють точно оцінити попередні результати виборів, оскільки не всі респонденти відповідають прямо та кажуть правду соціологам.

«Ми бачимо, що під час підрахунку голосів - це перевірено вже і на минулих виборах до ВР, і на президентських виборах - завжди є невеликі коливання. Пам'ятаєте, у Порошенка було на минулих президентських виборах 25%, а коли підрахували, виявилось 23-24%. І зараз ми бачимо результат «перегонів» між Тимошенко та Порошенком, але це коливання між 3 і 4 місцем не є суттєвим. Тобто це нормально, в цьому немає якоїсь сенсації», - зазначає аналітик.

За словами Олександра Солонтая, подібні похибки не вплинуть на розклад сил у Верховній Раді.

«Загалом фракція «Слуги народу» і друга фракція незалежних самовисуванців, мажоритарників, які мають на меті відстоювати особисті бізнесові і територіальні інтереси, дві ті політичні сили мають ледь не конституційну більшість. Один-два мандати ні на що особливо не вплинуть», - каже співрозмовник видання.