Експерт розповів про «міфічні проекти» Кличка і «дещо корисне», що той встиг зробити
26.07.2019 08:58

Віталій Кличко як мер столиці «не зовсім» використав наявні можливості. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів депутат Київради, голова фракції «Батьківщина» Володимир Бондаренко.

За словами нашого співрозмовника, перебуваючи на посаді голови КГГА, Віталій Кличко «зробив дещо, але міг зробити набагато більше».

«Я не належу ані до фанів Кличка, ані до його супротивників. Київ - дійсно надзвичайно складне місто, і у Кличка були в цей період абсолютно всі можливості для будь-яких дій, адже у нього була підтримка з боку Порошенка. Кличко весь період керував партією Порошенка, він був головою партії, була фракція «Удар» у Раді, вона входила до пропрезидентського крила. Тобто у Кличка були повні можливості впливати як на президента, так і на Кабінет міністрів», - пояснює експерт.

В той же час, додає Бондаренко, Віталій Кличко «не зовсім» використав можливості, які були у нього.

«Деякі речі можна було виконати. Наприклад, за цей період не побудовано в столиці жодної станції метро, а це державна програма підтримки Києва. Є закон про столицю, і можна було в повній мірі використати ці можливості. Київ вносить настільки великий вклад в економіку країни, що повинна бути адекватна відповідь з того боку. Тобто наявні транспортні проблеми. Міст з Троєщини залишився міфічним, а його можна було 100% побудувати. Також не використані можливості, пов'язані з організацією руху в Києві», - розповідає наш співрозмовник.

«За цей період не було розроблено генеральний план Києва. Місто перетворилося на жахливий велетенський комплекс: деякі райони забезпечені шкільними і дошкільними установами десь в районі 40-50% від потреби. В Києві закрилось і фактично не розвивається жодне виробництво. Велетенські заводи перетворились на будівельні майданчики під житло», - додає Бондаренко.

В той же час, зазначає експерт, не можна казати, що «період правління Кличко» можна «малювати» тільки чорними фарбами.

«Деякі території Києва почали захищати себе, перетворюючись на сквери і майбутні парки. Кличко дещо зробив, але міг зробити набагато більше. У нього були такі можливості, яких не було ні у кого», - каже співрозмовник видання.