Повернення Криму: чи може змінитися позиція української влади
30.07.2019 09:09

Основна увага сьогодні прикута до процесу врегулювання в ОРДЛО, але про Крим ніхто не забув. Про це в ексклюзивному коментарі кореспонденту інтернет-видання Новини України – From-UA розповів політолог, експерт ГО “Слово і Діло”, кандидат філософських наук Валентин Гладких.

За словами нашого співрозмовника, позиція української влади щодо вирішення проблеми окупованого Криму змінитися не може.

«Крим - це територія України, анексована РФ зі всіма політичними і правовими наслідками цього процесу. Тому зрозуміло, що декларативно принаймні українська сторона і міжнародне співтовариство наполягатиме на необхідності відновлення територіальної цілісності та державного суверенітету. Але чи є якісь реальні механізми для цього і чи будуть робитися реальні кроки для того, щоб ці декларації втілити в життя, це риторичне питання», - зазначає експерт.

Крім того, додає аналітик, основна увага прикута до процесу врегулювання в ОРДЛО, і ця проблема є більш гарячою.

«Це не означає, що ми забули про Крим, і що вирішення проблеми півострову зникло з порядку денного. Просто є пріоритетні цілі, і зараз це процес врегулювання в ОРДЛО», - додає співрозмовник видання.