Спеціалізована антикорупційна прокуратура вступає в справу по незаконній закупівлі квиткового сервісу на експрес Київ — Аеропорт Бориспіль
30.07.2019 17:56

Про це йдеться в ухвалі Господарського суду міста Києва від 17.07.2019 за позовом ТОВ «Універсальні інформаційні технології», повідомляє blacklist.com.ua.

Нагадаємо, що «Південно-Західна залізниця» за переговорною процедурою без проведення відкритих торгів уклала договір зі скандальною ТОВ «ВІТЕС» на розробку окремого квиткового сервісу за єдиним маршрутом Київ – Аеропорт Бориспіль на суму 21 мільйон гривень. Обґрунтуванням переговорної процедури стала нібито потреба додаткової закупівлі послуг в того ж постачальника, хоча «Південно-Західна залізниця» і ТОВ «ВІТЕС» ніколи раніше не мали контрактів. При цьому Укрзалізниця має квитковий сервіс для всіх маршрутів, який працює з 2012 року та розробником якого є ТОВ «Універсальні інформаційні технології», а не ТОВ «ВІТЕС».

В рамках відкритого НАБУ кримінального провадження 5 березня 2019 року детективи провели обшуки в приміщеннях Укрзалізниці та її філій а також в компанії «ВІТЕС».

Раніше в ЗМІ повідомлялось, що всі питання цієї оборудки контролються особисто головою правління Укрзалізниці людиною Порошенка та Гройсмана — Кравцовим Є.П.

31 травня Президент України Володимир Зеленський провів зустріч з директором НАБУ Артемом Ситником та керівником САП Назаром Холодницьким, де зазначив що «громадяни України вимагають невідворотності покарання для корупціонерів. Наявність відчутних результатів у розслідуванні резонансних корупційних злочинів протягом найближчих трьох місяців буде показником спроможності САП і НАБУ відповісти на очікування українців».