Солонтай про «зізнання» Порошенка: що насправді накоїв екс-президент
01.08.2019 11:43

Перебуваючи на посаді, Порошенко намагався діяти у всіх галузях одразу, але ж неможливо «объять необъятное». Про це в ексклюзивному коментарі кореспонденту інтернет-видання Новини України – From-UA розповів голова політради партії «Сила Людей» Олександр Солонтай.

За словами нашого співрозмовника, за часів правління Петра Порошенка «в Україні було дуже недостатньо зроблено для переходу від олігархічної економіки до економіки країни підприємців».

«Перебуваючи на посаді, Порошенко намагався діяти у всіх галузях одразу, але ж неможливо «объять необъятное». Тому якщо б постало питання про те, які провали в яких сферах призвели до втрати його популярності, то, на мою думку, за часів правління Порошенка було дуже мало зроблено для переходу від олігархічної економіки до економіки країни підприємців. До того ж не було вирішено питання подолання корупції. Тобто починаючи від відділення влади та бізнесу і закінчуючи питаннями налагодження роботи правоохоронних органів», - каже аналітик.

За словами експерта, коли українці йшли на президентські вибори цього року, вони відчували нестачу справедливості і страждали через економічний занепад.

«В той же час, коли люди свого часу голосували за Порошенка, вони думали, мовляв якщо оберемо бізнесмена, він допоможе і країні навчитися заробляти гроші. Але коли президент отримав владу, то проблеми війни, проблеми зовнішньополітичні, проблеми державності, національного відродження, комунікаційні проблеми, про які продовжує говорити президент, - ці проблеми були пріоритетнішими, ніж ті, на вирішення яких виборці чекали. І це, на мою думку, призвело до стрімкої втрати популярності Петра Порошенка», - резюмував Олександр Солонтай.