Політолог: У Зеленського казали, що новим генпрокурором може стати Рябошапка. Але…
01.08.2019 11:55

Щоб звільнити з посади генерального прокурора, має бути подання не президента, а кваліфікаційної комісії прокуратури. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів кандидат політичних наук, політичний експерт, журналіст Євген Магда.

За словами нашого співрозмовника, до осені «монолітності» фракції «Слуга народу» вистачить на відставку Юрія Луценка.

«З огляду на те, що «Слуга народу» повинна мати більшість у парламенті, а у багатьох депутатів поза «Слугою народу» є зуб на Луценка, то, в принципі, питання його відставки можна буде вирішити протягом осені цього року. А Юрій Віталійович, думаю, достатньо досвідчений політик, щоб зрозуміти, що подібний сценарій розвитку подій для нього не завжди мінус, а може, місцями навіть і плюс. Тому що він в такий спосіб може отримати імпульс для повернення саме у політику, і власне це й буде реалізовуватися», - прогнозує експерт.

«Президентський офіс сказав, що новим генпрокурором з високою долею вірогідності буде Руслан Рябошапка. Але, наскільки я пам'ятаю, для того, щоб звільнити з посади генерального прокурора, у всякому разі за нинішнім законодавством, має бути подання не президента, а кваліфікаційної комісії прокуратури. З цим, мені здається будуть певні проблеми. Тому я думаю, що спочатку, очевидно, будуть змінювати законодавство, а потім вже від цього відтанцьовувати», - додав Євген Магда.