Експерт: В нову Раду прийшли фотографи та комедіанти. До чого вони доправляться, побачимо за рік-п'ять
05.08.2019 11:43

Майбутній парламент взагалі не буде місцем для дискусій чи відтворення політичних еліт. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новини України - From-UA повідомив головний редактор порталу PoloNews Євген Білоножко.

Коментуючи інформацію про навчання у Трускавці майбутніх депутатів від партії «Слуга народу», наш співрозмовник зазначає наступне: «Партія «Слуга народу» усвідомлює, що склад нового Парламенту має бути якісним, тому ініціювала навчання своїх депутатів. Адже кожен бачить, до чого докерувалися усі попередні депутати, які були професіоналами і чинними понад 20 років».

За словами експерта, «будь-яке навчання позитивне», але «чи мають нові парламентарії компетенцію до написання законів, важко сказати».

«Ми знаємо, що переважну кількість законів пишуть одиниці депутатів, натомість їх готує спеціальний відділ і спеціально навчені люди, які працюють професійно у ВР, або інші підготовлені до цього організації чи особи. Чи стануть ті новообрані депутати політиками? Напевно, ні», - констатує співрозмовник видання.

На думку аналітика, майбутній парламент взагалі не буде місцем для дискусій чи відтворення політичних еліт.

«Скоріш за все, Рада буде приймати зверху спущені закони, що у випадку України може біти і позитивним, і негативним. До 2019 року в Україні буди професійні, незаангажовані доктори наук, професори, які були депутатами понад 20 років, управлінці великих заводів. Зараз прийшли фотографи та комедіанти. До чого вони доправляться, побачимо за рік-п'ять, може, навіть швидше», - прогнозує Євген Білоножко.