Генерал: «Україна живе у двох вимірах. Тих, хто не воював, не торкається біль втрати»
07.08.2019 12:30

Оборона сама по собі - шлях до поразки. Ми повинні бути активними і адекватно відповідати на провокації ворога. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів український військовий діяч, генерал-полковник Анатолій Лопата.

За словами нашого співрозмовника, «те, що українці обрали нову владу, не дало якогось полегшення у війни».

«Наша держава протягом багатьох років воює з агресором, з колишньою братською державою, яка агресивно прийшла на нашу землю. А наші можновладці, керманичі нашої держави мовчали і сприймали цю агресію як щось незрозуміле. Замість того, щоб з перших днів цієї агресії сказати, що ми воюємо з РФ, ми проводили якусь АТО. Це була велика помилка колишнього керівництва держави», - констатує експерт.

За словами аналітика, обираючи нову владу, українці очікували на швидке завершення бойових дій.

«Не закінчиться війна. Не треба мати ілюзій з цього приводу. Можна було зробити це з початку, десь в 2014-2015 роках, сьогодні вже цього не можна зробити. Треба шукати якісь інші мирні шляхи для того, щоб врегулювати цю проблему», - каже наш співрозмовник.

На думку Анатолія Лопати, зараз Україна «живе у двох вимірах часу».

«На сході війна, а всі інші живуть в іншому, мирному вимірі часу. Не торкається ця біль тих, хто не воював і не послав туди своїх дітей і близьких. Ось у чому справа. Україна втратила вже більше 10 тисяч вбитими, і військових, і цивільних. А ми не протидіємо інформаційному наступу на свідомість наших людей. Люд наш пересічний загниває зсередини, і ми взагалі не налаштовані на перемогу», - каже експерт.

За словами аналітика, останні втрати на фронті свідчать про те, що «українцям не треба сидіти в окопах».

«Оборона сама по собі - шлях до поразки. Ми повинні бути активними, і той, хто ляпає язиком, що не треба стріляти, то мерзотник в нашій державі. Ви що думаєте, що вони не розуміють, наші противники, що, стріляючи, вони не отримують адекватної відповіді? А ми повинні їх бити, щоб кожній постріл ніс за собою смертельну відповідальність. Оборона має бути активною і такою, щоб ворог це відчував. Не буде цього - будуть у нас такі сприйняття кожної втрати. Погано це. Але маємо що маємо», - резюмував Анатолій Лопата.