Експерт: У Зеленського нарешті побачили, що не Порошенко винен у війні на Донбасі
07.08.2019 12:54

Варто остерігатися того, що закон про правила роботи ЗМІ в умовах війни не дозволить журналістам сказати нічого критичного про події на фронті. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів медіа-експерт Юрій Луканов.

Коментуючи заяву майбутнього депутата-мажоритарника від «Слуги народу» Сергія Швеця про те, що Україні потрібен закон, що визначає правила роботи ЗМІ в умовах війни, наш співрозмовник зазначає наступне: «Взагалі-то це поки що не ініціатива команди Зе!, а лише точка зору Щвеця. Але нарешті до них дійшло, що просто припинити стріляти - це не вихід. Вони побачили на практиці, що не Порошенко винен в цій війні, а зовсім інша особа, яка сидіть у Кремлі. Схоже, у Зеленського зрозуміли, що, очевидно, війна буде продовжуватися, і ось вже з’являються такі ініціативи».

В той же час, додає експерт, варто остерігатися того, що «з допомогою» таких законів журналісти взагалі нічого критичного не зможуть сказати про те, що відбувається на фронті.

«І якщо раптом гіпотетично команда Зе! надумає здавати Україну, то це дуже сильно ускладнить журналістам доступ до цих процесів. Таке теж можна припустити», - каже Юрій Луканов.