Зустріч Зеленського і Трампа: чи варто розраховувати на «проривні сценарії»
08.08.2019 10:20

Незважаючи на пафосну риторику Порошенка, стосунки України і США залишають бажати кращого. Про це в ексклюзивному коментарі кореспонденту інтернет-видання Новини України – From-UA розповів політолог, експерт ГО “Слово і Діло”, кандидат філософських наук Валентин Гладких.

На думку нашого співрозмовника, розраховувати на якісь «проривні сценарії» за підсумками зустрічі Володимира Зеленського з Дональдом Трампом не варто.

«Якщо ця зустріч запланована і вже занесена в графік, то зрозуміло, що вона відбудеться, якщо не станеться нічого надзвичайного і екстраординарного. До того ж, для такої зустрічі будуть готуватися та узгоджуватися певні запитання. Президенти лише виходять на фінальну дистанцію і перерізають святкову стрічку», - пояснює експерт.

За словами політолога, Трамп і Зеленський під час зустрічі обговорюватимуть питання врегулювання конфлікту на Донбасі і ситуацію з анексованим Кримом.

«Це пріоритетні питання. А крім того, я думаю, що, безумовно, будуть говорити і про розширення військово-технічної співпраці в контексті першого питання. Ну і розширення економічної співпраці з залученням технологій, можливо, допомога США у вирішенні тих питань, які наразі ми не спромоглися вирішити самостійно: боротьба з організованою злочинністю, з корупцією, боротьба з транснаціональною злочинністю тощо», - зазначає Валентин Гладких.

За словами нашого співрозмовника, робити дуже оптимістичні прогнози щодо результатів зустрічі немає сенсу.

«Але якщо те, про що я сказав, вдасться досягнути бодай трохи, то це вже буде досягнення. Попри всю ту пафосну риторику Порошенка, насправді стосунки України і США залишали б бажати кращого. Тому на сьогоднішній день було б непогано зсунути їх з мертвої точки в бік більших симпатій з боку США щодо України», - резюмував експерт.