ДП «Украерорух» відмовилося називати причини розміщення коштів у недержавному банку «Альянс», - ЗМІ
08.08.2019 14:39

Державне підприємство «Украерорух» відмовляється коментувати інформацію про розміщення коштів у недержавному банку «Альянс» і називати причини того, чому всупереч інструкціям Міністерства інфраструктури «Украерорух» співпрацює не з державним, а з приватним банком з сумнівною репутацією.

Про це заявило Інтернет-агентство агентство «Istochnik.info».

Виходячи зі значного суспільного резонансу, який мали нещодавні обшуки НАБУ в офісі компанії та за місцем проживання її керівників, а також розслідування програми «Наші гроші з Денисом Бігусом», автори якої описали схожу оборудку «Украероруху» з розміщенням 404 млн. грн. у «Платинум Банку» незадовго до його банкрутства, журналісти агентства вирішили опублікувати свій запит, на який не дав відповідь т.в.о. директора Державного підприємства обслуговування повітряного руху України «Украерорух» Олександр Доценко.

У запиті до ДП «Украерорух» журналісти агентства поставили наступні питання:

Чи правда, що ДП «Украерорух» має рахунки у банку «Альянс»? Скільки коштів знаходиться на цих рахунках?

Коли ДП «Украерорух» розпочав співпрацю з банком «Альянс»? Хто саме і на підставі якої інформації приймав рішення про початок співробітництва з банком «Альянс»?

Чи була відомою керівництву «Украероруху» попередня історія діяльності банку «Альянс» на момент відкриття у ньому рахунків ДП? Чи було їм відомо, що банк у різний час фігурував у справах щодо ухиляння від сплати податків? Чи було їм відомо, що у 2014 році СБУ підозрювало банк в організації конвертаційного центру з обігом у 600 мільйонів гривень, а також у фінансуванні тероризму, про що заявляв тодішній голова СБУ Валентин Наливаченко? Чи відома вам історія банку зараз?

Журналісти програми «Наші гроші з Денисом Бігусом» описали проблеми ДП «Украерорух» через розміщення коштів у «Платинум Банку». Вони зазначали, що держпідприємство не тільки розміщувало кошти на момент, коли проблеми у банку вже були відомими (через позов від МТС), але і робило це всупереч офіційній рекомендації Міністерства інфраструктури, яке просило підвідомчі ДП перевести кошти з комерційних банків у державні. З огляду на те, що розміщення коштів у «Платинум Банку» стало причиною розслідування і обшуків з боку НАБУ, чому кошти «Украероруху» знову розміщені в недержавному банку?

Чи має намір «Украерорух» припинити співпрацю з «Альянсом» і вивести кошти в інший (державний) банк?

Нагадаємо, 3 серпня журналіст і народний депутат Олександр Дубинський звернув увагу на те, що компанія «Украерорух» може постраждати від оборудок у комерційному банку «Альянс», в якому, за твердженням Дубинського, відкриті рахунки «Украероруху». Також Дубинський заявив про те, що банк «Альянс» був придбаний екс-головою фракції «Народного фронту» у парламенті Максимом Бурбаком, який поставив на посаду Голови Спостережної ради свого помічника-консультанта Юрія Гірмана.

З посту у соціальній мережі акціонера банку «Альянс» Олександра Сосіса від 3 серпня можна зрозуміти, що він спростовує інформацію про таємний продаж банку.

1 серпня детективи НАБУ провели обшуки у приміщеннях ДП «Украерорух» та за місцем проживання його службових осіб. Обшуки здійснювалися в рамках розслідування можливого зловживання посадовцями ДП, які розмістили понад 400 мільйонів гривень на рахунках «Платинум Банку», що пізніше був визнаний неплатоспроможним.

Раніше про оборудки ДП «Украерорух» у «Платинум Банку» писали журналісти програми «Наші гроші з Денисом Бігусом»