ЗМІ: На засіданні суду щодо виборів на округу 210 знайшли підроблені документи
10.08.2019 17:37

“Вчора в судовому засіданні Чернігівського окружного адміністративного суду адвокат Бориса Приходька - Микола Торбєєв надав суду підроблений ним же документ в інтересах Приходька”, - пише на фейсбук-сторінці Сергій Коровченко, який переміг на виборах і зараз бореться в судах за те, щоб ЦВК офіційно оголосила результат виборів, повідомляє Аргументум.

До посту на фейсбуку також прикріплене відео з місця подій.

“Дізнавшись про такі факти, нами одразу було викликано поліцію і подано повідомлення про вчинення злочину. Сьогодні буде відкрито кримінальне провадження”, - зазначив політик.

За словами Коровченка, після завершення судового засідання адвокат Микола Торбєєв втік з приміщення суду.

“Це наскільки потрібно бути цинічним, щоб підробляти офіційні документи Козелецького геріатричного пансіонату та маніпулювати волевиявленням людей з інвалідністю?!”, -прокоментував Коровченко.

“З сьогоднішнього дня Микола Торбєєв не буде займатися питаннями фальсифікації результатів виборів та захистом інтересів Приходька, а йому доведеться збирати докази, щоб отримати обмеження, а не позбавлення волі на 5 років”, - йдеться у дописі.

“Помічник народного депутата України Валерія Давиденка - Микола Торбєєв фальсифікує документи державних установ в інтересах однокласника Давиденка — Бориса Приходька”, - припустив кандидат.

Як писали раніше, лише на 210 окрузі ЦВК до цього часу офіційно не оголосила переможця виборів.

Нагадаємо, 6 серпня після перерви ЦВК продовжила свою роботу в режимі засідання, під час якого прийняла протокол окружної виборчої комісії (ОВК) про підсумки голосування на окрузі №210 із позначкою "уточнений", який зазначена комісія склала після повторного підрахунку голосів виборців на 33 виборчих дільницях цього округу на виконання рішення суду.

Протокол ОВК №210 став останнім зі 199 привезених окружними комісіями до ЦВК оригіналів протоколів за підсумками голосування на позачергових виборах нардепів 21 липня.

Згідно з інформацією на сайті ЦВК, за результатами підрахунку голосів виборців в окрузі №210 переміг самовисуванець Сергій Коровченко, за якого віддали свої голоси 21,24% виборців (16 тис. 541 голосів). При цьому його найближчий конкурент, самовисуванець Борис Приходько, здобув підтримку 21,11% виборців (16 тис. 440 голосів).

9 серпня відбулося засідання Чернігівського окружного суду, де розглядається позов Бориса Приходька про визнання недійсними результатів виборів на дільниці номер 740243, яка знаходиться на території Козелецького геріатричного пансіонату.

Як повідомляють ЗМІ, для підготовки позову штаб Приходька використав сфальшовані заяви 17 утриманців пансіонату про те, що на ній відбувалися порушення. У ході розслідування за участі ЗМІ, правозахисників і депутатів обласної ради було виявлено, що працівники штабу Приходька у хворих обманом виманили чисті аркуші з підписами. Самі ж особи, чиї заяви фігурують у позові теж підтвердили, що підписи отримано на чистому аркуші шляхом обману.