Гарні новини від Супрун: в «Охматдиті» відновили трансплантацію кісткового мозку. ВІДЕО
14.08.2019 12:32

У НДСЛ Охматдит відновили проведення операцій з трансплантації кісткового мозку. Це означає, що десятки маленьких пацієнтів отримають шанс на порятунок. Про це в Facebook повідомила в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

«Охматдит — єдине місце в Україні, де роблять такі операції. Але рік тому через корупційний скандал вони опинилися під загрозою. Це сталося після того, як матері розповіли про побори за те, щоб просто покласти дитину на лікування. Тоді ж стало відомо про закуплені за кошти платників податків ліки, які приховувались від пацієнтів лікарями. Співробітники Охматдиту Олег Рижак та Світлана Донська довгий час наживалися на дітях http://bit.ly/2YWNbsU

Вони були звільнені, але намагались шантажувати всіх ціною здоров‘я дітей та продовжували тиснути на своїх колишніх колег. Ще декілька людей тоді пішли з відділення. Новій команді вдалося відновити роботу відділення та далі проводити трансплантації. Це стало можливим попри спротив і тиск звільнених лікарів та їхніх покровителів, серед яких зокрема були народні депутати», - зазначає Супрун.

За її словами, нові лікарі-гематологи пройшли стажування за кордоном та вже застосовують нові протоколи. Навчання пройшли також медсестри та молодші медсестри.

Сьогодні в Охматдиті працює єдина в Україні лабораторія, що обслуговує дітей з онкогематологічними діагнозами. Від моменту перезапуску вже здійснено 12 трансплантацій, ще 8 заплановані на найближчий час (за весь минулий рік було зроблено лише 18 трансплантацій).

«Дякую команді Охматдиту за принциповість та справжню лікарську етику», - підкреслила Уляна Супрун.

Важно! Материал подготовлен на основании актуальных научных и медицинских исследований и носит исключительно информационный характер. Данная информация не может быть основанием для установки диагноза или лечения. Если у вас проблемы со здоровьем, для установки диагноза обязательно обратитесь к врачу.