ЗМІ: На окрузі 210 «тітушки» Приходька оточили будинок директора геріатричного пансіонату – заважають поїхати на суд. ВІДЕО
15.08.2019 10:47

На окрузі 210 з легкої руки штабу Бориса Приходька повернулися часи Віктора Януковича. Будинок Миколи Шапки – директора пансіонату, на території якого знаходиться дільниця 740243 заблокували люди спортивної статури, повідомляє «Відкрита Україна».

Сам Шапка, побоючись погроз, не може потрапити на засідання Шостого адміністративного суду, де сьогодні слухатимуть апеляцію щодо вирішення визнати результати голосування на дільниці.

Відео з місця подій виклав на Фейсбук Сергій Коровченко: «У ці хвилини, команда «тітушок» Бориса Приходька здійснює черговий злочин проти конституційних прав і свобод людини і громадянина. Йдеться про порушення права на вільне пересування. На відео ви можете бачити, як заблокований та унеможливлюється виїзд з власного помешкання директора Козелецького геріатричного пансіонату Шапки Миколи Васильовича, який сьогодні має прибути у Київ на суд у справі про визнання недійсним голосування на ДВК 740243».

«Адже його свідчення повністю спростують брехливі твердження адвокатів Приходька про нібито виявлені фальсифікації», – підкреслив Коровченко.

У Києві під будівлею суду мітинг – громадяни обурені спробою вплинути на вибір громадян через суд, позбавивши права голосу людей з інвалідністю.

Результат на дільниці 740243 є невдалим для Приходька. Якщо голоси визнають дійсними, він остаточно програє.

Як повідомляють ЗМІ, команда Приходька брехнею здобувала докази для підготовки позову. Позов грунтується на заявах людей, які підтвердили – члени команда Приходька попросили у них порожні аркуші з підписами нібито для соціальної служби. Як повідомляють ЗМІ, адвокат Приходька на суд прийшов також з підробною довідкою, про що відкрито провадження.

Нагадаємо, 210 – це єдиний округ, де не оголошено переможця виборів. 6 серпня після повторного перерахунку ЦВК прийняла протокол з приміткою «Уточнений», де була зафіксована перемога Сергія Коровченка. Експерти вважають – зараз на округу намагаються призначити кандидата Приходька фактично через суд, адже ЦВК мала давно оголосити імя Сергія Коровченка, який здобув перемогу за підрахунком.