Економіст: Ізраїль цікавлять наші землі. І не тільки
19.08.2019 11:55

Прем'єр Ізраїлю відвідав Україну вперше за 20 років. Важливість цього візиту недооцінювати не можна. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новости Украины – From-UA розповів український економіст, політолог, громадський діяч Андрій Новак.

За словами нашого співрозмовника, на сьогоднішній день найважливішим пунктом у стосунках між Україною й Ізраїлем є створення Зони вільної торгівлі.

«По-перше, саме ця угода буде сприяти безпосередньо торгівлі між двома країнами, а по-друге, я думаю, що це також сприятиме інвестиціям, зокрема ізраїльським в Україну», - прогнозує аналітик.

За словами Новака, перш за все, йдеться про інвестиції в аграрний сектор.

«Оскільки Ізраїль має дефіцит територій та якісної землі, я думаю, що їх потенційно мають дуже цікавити аграрні інвестиції в Україну. Також варто пам’ятати про те, що Ізраїль на сьогоднішній день володіє провідними технологіями практично у всіх сферах життєдіяльності. І саме науковий потенціал і ізраїльська наукова практика може мати дуже широке застосування в Україні», - вважає експерт.

«Тому аграрний сектор і наука - це два напрямки, на активізацію яких можна очікувати з підписанням ЗВТ», - резюмував Андрій Новак.