Луценко: Депутати не дурні, а імпічменту без змін до Конституції не буде
21.08.2019 09:09

Зеленський навряд чи подасть законопроект, який робить імпічмент реалістичним. Про це в ексклюзивному коментарі кореспонденту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів народний депутат фракції «Батьківщина», активіст Євромайдану, боєць батальйону «Азов» Ігор Луценко.

За словами нашого співрозмовника, від Верховної Ради IX скликання можна очікувати дій щодо обмеження депутатської недоторканості, «але не факт, що до кінця».

«По-перше, є рекомендація Венеційської комісії все-таки залишити інститут недоторканості. А по-друге, я думаю, що у самих депутатів є здоровий глузд, тому що ми розуміємо, що це буде гра в одні ворота: буде тотальне стеження за всіма депутатами з легальною можливістю негайно в кримінальному чи в медійному порядку надати компромат на будь-якого кандидата», - попереджає експерт.

В той же час, Луценко не впевнений у тому, що Володимир Зеленський подасть законопроект, який робить імпічмент реалістичним, «попри те, що у нього дійсно дуже непогані позиції в парламенті».

«Якщо ми говоримо про те, що треба запровадити процедуру імпічменту президента, хоча б за тими нормами, що є, наприклад, у США, то необхідно міняти Конституцію. Тож треба було б 29 числа вже вийти з законопроектом щодо змін до Конституції, і тоді це можна достатньо швидко зробити. В принципі, восени вже можна було б поміняти Конституцію так, щоб врешті-решт була можливість робити імпічмент. Закон сам по собі, який не міняє Конституцію, він нічого не вирішіть: будуть лише страшилки для президента», - додає співрозмовник видання.