Соціолог про «фішки» від «Слуги народу»: Не можна так принижувати своїх колег
22.08.2019 08:22

Не можна розподіляти комітети, виходячи з того, які саме спеціалісти є у правлячій партії «Слуга народу». Про це в коментарі інтернет-виданню Новости Украины – From-UA повідомила соціолог, старший науковий співробітник Інституту соціології НАН України та глава фонду Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва Ірина Бекешкіна.

Коментуючи інформацію про те, що у новому скликанні Верховної Ради депутати «Слуги народу» «забронювали» для себе всі передні ряди перед трибуною і президією, а інші фракції посадили за своїми спинами, наша співрозмовниця зазначає наступне: «Перш за все, це виглядає як демонстративна неповага до інших депутатів, за яких теж голосували виборці. Картину доповнює історія з нераціональним розподілом комітетів. Ось, наприклад, Комітет з питань європейської інтеграції дуже вагомий, але там лише 7 осіб, і зрозуміло чому - тому що, власне, у складі «Слуги народу» мало міжнародників. В той же час, у так званому комітеті діджіталізації - майже 30 осіб».

За словами експертки, не можна розподіляти комітети, виходячи з того, які саме спеціалісти є у правлячій партії «Слуга народу».

«Нічого страшного не було б, якщо б в якомусь комітеті розподіл був непропорційним до результатів виборів, а був би пропорційним до кількості спеціалістів, які є», - додає Бекешкіна.

На думку нашої співрозмовниці, робота нової Верховної Ради «розпочинається нераціонально».

«Не можна таким чином принижувати своїх колег», - резюмувала соціолог.