Кокотюха: «Новообрана влада просто влупила головному державному святу під дихало»
23.08.2019 08:34

Нова влада переміщає День Незалежності України в радянський контекст. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новини України – From-UA розповів письменник Андрій Кокотюха.

«Нова влада, яку не лише я називаю більшовиками, впевнено переміщає День Незалежності України в радянський контекст. Чого варте добровільно-примусове залучення бюджетників - лікарів та вчителів - до параду. Причому везуть їх із регіонів. Такого, здається, не було за жодної старої влади. «День Седьмого Ноября» згадується дуже чітко», - зазначає експерт.

Співрозмовнику видання така поведінка влади здається доволі дивною, адже «сам пан Зеленський надто молодий для таких рефлексій».

«Хоча я можу припустити: в школі Кривого Рогу його як школяра ганяли на парад з нагоди чергової річниці Жовтня. Батьків - так точно», - каже Андрій Кокотюха.

За словами письменника, «новообрана влада просто влупила головному державному святу під дихало».

«До 2014 року День Незалежності в Україні, згоден, на державному рівні сприймався дещо формально, бюрократично. Після Майдану свято державної незалежності набуло для влади сакрального значення. Так подавали свято публічно. Принаймні я вперше почав дивитися урочистості по телевізору, навіть ходити на військовий парад», - додає експерт.